Våra tjänster

Vi hjälper dig hela vägen från att välja rätt kamin till färdig installation ...

Installationen av en kamin eller öppen spis tillför inte bara värme till ditt hem utan ingjuter en känsla av charm och mysighet. Vi har en stor erfarenhet av installation och montage av traditionella kaminer. Vi arbetar nära dig som kund för att ge dig möjlighet att diskutera olika alternativ – innan vi börjar går vi bl a igenom platsval, storlekar, effekt och taksäkerhet. Vi planerar därefter in datum som passar oss båda.

Fundera över var du helst vill placera braskaminen. Ta gärna fram din husritning och planlösningen för att få en snabb överblick hur huset egentligen ser ut. Har du ingen murstock i huset bör du tänka på att skorstensröret kommer ut på taket rakt ovanför kaminen. Det bästa är att placera kaminen så röret kommer så nära taknocken som möjligt.

Leverans

Efter överrenskommelse levererar vi kaminen till ditt hem. Alla kaminer är transportsäkrade och vi använder skyddsmattor när rullar in kaminen för att skydda ditt hem. Vi installerar kamin i Helsingborg med omnejd.

Mätningar på plats

Väl på plats så dubbel-mäter vi igen så allt hamnar där det ska. Det är en fördel om du har ritningar på huset, så vi vet var bjälklag, kablage eller annat finns.

Genomföring

När vi väl hittat den absolut bästa punkten gör vi hål för t.ex friskluft till din kamin.

Tilluft

En kamin med extern tilluft får en effektivare förbränning, uteluften kan anslutas från golv eller vägg.

Kaminen kommer på plats

Efter montage av golvplåten sätter vi kaminen på plats. Våra golvplåtar eller gnistskydd finns i olika storlekar och färger. Går även att få i klassisk mässing.

Toppsten

Med en toppsten håller din kamin värmen längre, vi erbjuder egen tillverkning av värmelagrande täljsten, serpentino eller vår favorit svart granit.

Takgenomgång

Beroende på vilket typ av vind samt takskikt du har använder vi olika metoder för takgenomgång.

Skorsten

När vi vet exakt längd till taket, kapar vi materialet i exakta längder och monterar detta.

Takhuv

Då allt är på plats monterar vi rökrör, takhuv och taksäkerhet.

Snart dags och elda

När fogarna har torkat är det dags för sotaren att trycktesta kaminen, vi har dagligen kontakt med sotare och hjälper dig med eventuell bygganmälan till kommunen.

Då tänder vi brasan

Oavsett om det är knastret från en vedeldad brasa eller ovädret utanför ditt fönster bli din nya kamin hjärtat i ditt vardagsrum – vilket ger värme och en välkomnande kontaktpunkt för familj och vänner att samlas runt.

Nöjda kunder

För oss är det viktigt med nöjda kunder och att vi uppfyller dina förväntningar, du är alltid välkommen att kontakta oss på Fleninge Lanthandel.

Vi möter våra kunder med personlig service, vi tror att det är betydligt bättre än blipp- och swishsamhället men också är oftare enklare att förklara i person.

Genvägar

Copyright © 2023 Bolist Fleninge
Add to cart